Mustafa Çimen, "Halkın Sesi Olmak İçin Sivil Toplum Kuruluşlarına İhtiyaç Var"

Kategori: Sultangazi - Tarih: 14 Ekim 2021 01:29
Mustafa Çimen, "Halkın Sesi Olmak İçin Sivil Toplum Kuruluşlarına İhtiyaç Var"

Her konuda öncü olması gereken sivil toplum kuruluşlarına büyük görevler düşüyor. Mutluluklarda hüzünlerde bu kurumların sahiplenmesiyle gerçek değerine ulaşabilir.

Mustafa Çimen Gergerliler Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği ( GERSOY – DER )ve Gaziosmanpaşa, Arnavutköy, Sultangazi Adıyamanlılar Derneği (GADER) çatısı altında hemşerilerine hizmet ediyor. Adıyaman sevdalısı Çimen, haftanın belirli günlerinde ilçe gündemi ve Adıyaman hasretini hemşerileriyle paylaşıyor.


Hemşerilerinin sesi olmak için sivil toplum kuruluşlarını önemsediğini söyleyen Çimen, “ Kadına, çocuğa, gençlere hizmet etmek için sivil toplum kuruluşlarını önemsiyorum. Beni tanıyanlar bilir. Doğru bildiğim yolda sözümü hiç esirgemem. Haksızlık karşısında da asla susmam" dedi.


Mustafa Çimen Sivil Toplum Kuruluşlarını anlatırken şunları söyledi. “Adıyaman: Güneydoğu’nun incisidir. Gerek kültürel zenginliği, gerekse coğrafik yapısıyla eşsiz bir ildir. Folkloru, düğünü, nişanı, giyimi misafirperverliği, insan sevgisi, halısı, kilimi ve zengin kültürel değerleriyle eşine az rastlanan güzel bir şehrimizdir. Bu şehrin vatandaşları olduğumuz için ne kadar gurur duysak azdır. Bundan dolayıdır ki o zengin kültürümüzü yaşatmanın tek yolu sivil toplum kuruluşlarında örgütlenmektir. Bu sivil toplum kuruluşlarının sayesinde çocuklarımıza, gençlerimize o kültürü öğretebiliriz.


Sivil toplum kuruluşların önemini ve işlevini iyi bir şekilde kavrarsak ve çocuklarımıza kavratırsak bizden sonraki nesiller kendi öz kültüründen uzaklaşmazlar. Yaşadığımız büyük şehirlerde sivil toplum kuruluşları olarak üstümüze çok büyük görevler düşüyor. Her yıl düzenlediğimiz futbol turnuvalarıyla yetinmemek kültürümüzü, geleneklerimiz yaşatmak adına yeni projeler geliştirmek ve hayata geçirmek zorundayız. Ancak o zaman sivil toplum kuruluşu işlevini yerine getirebilir. Ancak o zaman gerçek sivil toplum kuruluşu olabiliriz. Halkın sesi olmaya adayız diyebiliriz” dedi.
 
 
 
 

https://www.yasamgazetesi.net/haberprint/mustafa-cimen---halkin-sesi-olmak-icin-sivil-toplum-kuruluslarina-ihtiyac-var--11934.html