Kahta Dernekler Federasyonu, Gergerliler Dernekler Federasyonu ve Çağdaş Adıyamanlılar Derneği Adıyaman Tanıtım Günlerine Katılmama Kararı Aldı

Kategori: Sultangazi - Tarih: 3 Ekim 2022 19:33
Kahta Dernekler Federasyonu, Gergerliler Dernekler Federasyonu ve Çağdaş Adıyamanlılar Derneği Adıyaman Tanıtım Günlerine Katılmama Kararı Aldı

Adıyaman Federasyonu'nun düzenleyeceği Adıyaman Tanıtım Günleri etkinliğine Kahta Dernekler Federasyonu, Gergerliler Dernekler Federasyonu ve Çağdaş Adıyamanlılar Derneği adete başkaldırarak katılmama kararı aldı.

 
İstanbul Yenikapı'da 6-9 Ekim 2022 tarihlerinde yapılması planlanan Adıyaman Tanıtım Günlerine ev sahipliği yapan Adıyaman Federasyonu (ADIFED) bu yıl düncüsünü düzenleyeceği etkinlikte Kahta Dernekler Federasyonu, Gergerliler Dernekler Federasyonu ve Çağdaş Adıyamanlılar Derneği’nden büyük tepki aldı.


Adıyaman’ın nüfus yoğunluğu bakımından 2021 yılına göre 127.534 binle en büyük ilçesi olan Kahta Dernekler Federasyonu başta olmak üzere, Gerger Dernekler Federasyonu ve Çağdaş Adıyamanlılar Derneği sosyal paylaşım sitelerinden yaptıkları duyuru ile 06-09 Ekim 2022 tarihleri arasında düzenlenecek olan Adıyaman Tanıtım Günlerine katılmayacaklarını duyurdu.


KAHTA DERNEKLER FEDERASYONU BASIN BİLDİRİSİ
 
Kahta Dernekler Federasyonu kuruluşundan itibaren bir çok etkinliğe imza atmış ve sivil toplum örgütü olarak daima birlik ve beraberliği hedeflemiştir.

Kuruluşundan bugüne kadar emeği  ve hizmeti olan tüm Kahta Fed başkanlarına ve yönetimine ve tüm Kahtalı hemşehrimize teşekkür etmeyi borç biliriz.

Piknik şölenleriyle  Futbol turnuvalarıyla tanıtım etkinlikleri ile bir çok etkinliğe imza attigini izah etmekte fayda görüyoruz. Son iki senedir Adıyaman tanıtım günlerinin Yenikapı’da yapılması ve bu etkinliğe katılım sağlama konusunda her zaman talip olduk. Adıyaman dernekler federasyonu Yenikapı’da düzenlediği tanıtım günlerine geçen sene  stant vermemelerine karşın ısrarcı talebımız sonrasında Kahta Fed’e konuk misafir sıfatıyla bir stant tevdi edilmişti.

Geçen seneki  tanıtım serencamına değinmek istemekle beraber son söz yerine  hatırlatma babında kısaca .. Adıyaman vakfımızın müdahili ile bize stant verilmesi konusunda bize destek vermiş ve seneye daha güzelini icra etmemiz konusunda telkinde bulunuldu ve Adıyaman tanıtım günlerini icra etmiştik.

Havanın soğuk olmasına karşın yeni kapı Adıyaman tanıtım günleri muhteşem bir katılımla sona ermişti.

 Adıyaman valiliğimiz Adıyaman Tanıtım günlerini İl federasyonunu resmî olarak yetkilendirse de organizasyon kısmında Kahta Federasyonu olarak bizim katkımız ne olur daha güzel bir tanıtım için ne yapabiliriz anlayışıyla  hareket ettik ve  Gerger federasyonu ile beraber Adıyaman Federasyonunu ziyaret ettik.
ve şu taleplerde acizane bulunduk.

-Adıyaman tanıtım günlerini beraber yapmamız gerektiğini birlik ve beraberlik anlayışıyla hareket etmemiz gerektiğini zikrettik.
-davetiye kısmında (Gerger ve Kahta) 2-Federasyon logolarının olması gerektiğini
-Tüm etkinliğin beraber koordine edilmesi ve görev dağılımın 3 Federasyona bölünmesi
- Konuk misafirlerin ve diğer sivil toplum kuruluşların davetiyelerin beraber sağlanması konusunda talebimizi altını çizerek ilettik.

Üzülerek zikretmek gerekirse hiç bir talebimiz yerine getirilmediği gibi maalesef Huzurun ve barışın kenti Adıyamanımıza birlik ve beraberlik hareket etme anlayışında Noksan kalmıştır.
Gönül isterdiki 3 Federasyonuyla Adıyaman tanıtım günleri icra edilsin ama olmadı. Kahta Dernekler Federasyonu olarak yapılan yönetim ve iştişare toplantısı sonucunda Bu sene Yeni kapıda yapılacak olan 6-9 Ekim Adıyaman tanıtım günlerine katılmama kararı alınmıştır.

Temennimiz ve umudumuz her zaman birlik ve beraberlik olduğunu ve nice güzel etkinliklerde gönül gönüle ötekileştirmeden ayrı gayrı tutmadan beraberce hareket etme şiarıdır..
Kahta Dernekler Federasyon Yönetim Kurulu


ÇAĞDAŞ ADIYAMANLILAR DAYANIŞMA PLATFORMU

Adıyaman Tanıtım Günleri Hakkında Kamuoyuna Duyuru

Çağdaş Adıyamanlılar Derneği ( ÇADAP) “ Çağdaş Adıyamanlılar Dayanışma Platformu olarak 2021 yılında paydaşı olduğumuz, bütün heyecanımızla katkı sunmaya çalıştığımız Adıyaman Tanıtım Günleri’nde yaşanan tüm olumsuzluk ve tutarsızlıklara rağmen memleketimize olan sevgimizden dolayı susma hakkımızı saklı tutmak. Gelinen bu noktada İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) 2022’de yine ÇADAP’ı da paydaş olarak görmesine rağmen yapılan yanlışlıklara ortak olmamak adına bu yılki Adıyaman Tanıtım Günleri organizasyonunda paydaş olarak yer almayıp katılım sağlamayacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.


Saygılarımızla

ÇADAP YÖNETİM KURULU
 

ADIYAMAN / GERGER DERNEKLER FEDERASYONU

Adıyaman / Gergerliler Federasyonu (ADIGER-FED) İstanbul Yenikapı'da 6-9 Ekim 2022 tarihlerinde yapılması planlanan Adıyaman Tanıtım Günlerine katılmama kararı aldı.

12 Derneğin bileşiminden oluşan Adıyaman / Gergerliler Federasyonu (ADIGER-FED) yaptığı basın açıklamasıyla 12 derneğin oy birliği ile alınan karar neticesinde İstanbul Yenikapı’da 6-9 Ekim 2022 tarihlerinde yapılması planlanan Adıyaman Tanıtım Günlerine tepki göstererek katılmama kararı aldı.


https://www.yasamgazetesi.net/haberprint/kahta-dernekler-federasyonu--gergerliler-dernekler-federasyonu-ve-cagdas-adiyamanlilar-dernegi-adiyaman-tanitim-gunlerine-katilmama-karari-aldi-62769.html