İstanbul Şenkayalılar Derneği Gençlik Kolları, AFAD'dan Arama - Kurtarma Eğitimi Alacak

Kategori: Sultangazi - Tarih: 20 Ağustos 2021 04:09
İstanbul Şenkayalılar Derneği Gençlik Kolları, AFAD'dan Arama -  Kurtarma Eğitimi Alacak

İstanbul Şenkayalılar Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği, Genel Başkan Yardımcısı Av. Emrah Sığın, öncülüğünde Gençlik kolları Başkanı Semih Polat, ekibi ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte gönüllülük esasına dayalı Arama Kurtarma (AFAD) Eğitimi alacak.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) tarafından verilen arama-kurtarma eğitimlerine talip olan İstanbul Şenkayalılar Derneği Gençlik Kolları ve yönetimi Genel Başkan Yardımcısı Av. Emrah Sığın öncülüğünde harekete geçti.

Ülkemizde sık sık yaşanan deprem, yangın ve sel baskınları sonrası harekete geçen sivil toplum kuruluşlarına öncülük eden İstanbul Şenkayalılar yardımlaşma, dayanışma ve kültür derneği arama kurtarma eğitimine talip oldu. AFAD tarafından İstanbul Şenkayalılar Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Gençlik Kolları tarafından talip olunan eğitimde olası bir deprem, sel ve heyelan gibi afet durumlarında yapılması gerekenler anlatılacak. İstanbul Şenkayalılar Derneği Gençlik Kolları gönüllüleri, AFAD eğitim biriminin verdiği ve 4 gün süren arama- kurtarma faaliyetleri sırasında gönüllüler enkazdan yaralı çıkarma, çadır kurulumu, enkaz akustik dinleme, afete müdahale ekipmanlarını tanıma öğrenme ve uygulama gibi eğitimlerini alarak olası bir afette AFAD ekipleriyle müdahale edebilecek.

Teorik eğitimlerini tamamlayan Gençlik kolları üyeleri daha sonra, sahada da birebir yapmaları gerekeni uygulamalı olarak hayata geçirecek. Deprem senaryosu eşliğinde yıkılan bir binada enkaz altında kalan yaralıları kurtarma eğitimi alan gönüllü arama-kurtarma ekipleri gerçeği aratmayan eğitimlerde olası deprem anında neler yapacaklarını da birebir öğrenme fırsatı bulacak.
 

https://www.yasamgazetesi.net/haberprint/istanbul-senkayalilar-dernegi-genclik-kollari--afad-dan-arama----kurtarma-egitimi-alacak-11887.html