İstanbul Şenkayalılar Derneği Faaliyetlerini Aralıksız Devam Ettiriyor

Kategori: Türkiye - Tarih: 27 Mart 2021 00:51
İstanbul Şenkayalılar Derneği Faaliyetlerini Aralıksız Devam Ettiriyor

2018 yılında Şenkaya ve çevresinde yaşayan Erzurum ve Şenkaya kökenli vatandaşları bir araya getirerek, Şenkaya'nın gelenek, görenek ve folklorunu yaşatıp gelecek kuşaklara aktararak devamını sağlamak;

2018 yılında Şenkaya ve çevresinde yaşayan Erzurum ve Şenkaya kökenli vatandaşları bir araya getirerek, Şenkaya’nın gelenek, görenek ve folklorunu yaşatıp gelecek kuşaklara aktararak devamını sağlamak; Aynı zamanda üyeler arasındaki yardımlaşma ve dayanışmayı güçlendirerek ülkemize ve topluma faydalı olmak amacıyla kurulan İstanbul Şenkayalılar Kültür ve Dayanışma Derneği 2020 tarihinde resmen kuruldu.


 
Derneğimiz 2020 Yılında Resmiyet Kazandı
 
2020 yılında resmen kurulan İstanbul Şenkayalılar Dernek lokali İstanbul Gaziosmanpaşa İlçesinde bulunmaktadır. Dernek Başkanlığına İş adamı, siyasetçi Osman Şeker getirilirken, Başkan Yardımcılığına Gürsel Polat getirildi. Kurucu üyeleri Turgay Polat, Selçuk Kılıç, Soner Bülbül, Ozbay Kaygusuz ve Ayhan Şahan oldu.


 
Korona Virüs Salgını Dolayısıyla Dayanışmayı Elden Bırakmadık
 
İstanbul Şenkayalılar Derneğin kuruluşundan sonra çeşitli zorluklar da yaşandı. Özellikle Korona virüsün dünyayı kasıp kavurduğu bu süreçte dernek başkanı ve yönetimi gece gündüz demeden sosyal dayanışma ilkesiyle çalışmalarını sürdürdü. İstanbul Şenkayalılar Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı Osman Şeker, “Pandemi sürecinde hayırsever gönüllüleri organize ederek çeşitli yardım ve dayanışma organizasyonları oluşturduk. Amacına uygun olarak hemşerilerimize dezenfektan, maske, ıslak mendil ve imsakiye takvimi ve benzeri ürünleri hediye ederek katkıda bulunuyoruz”.



Ramazanın Ruhuna Uygun Hizmetlerimiz Olacak

Ayrıca yaklaşan Mübarek Ramazan ayının ruhuna uygun gıda kolileri hazırlıklarımız son aşamasında. İnşallah ihtiyaç sahiplerine gıda kolilerimizi de ulaştıracağız. Derneğimiz, amacına yakışır şekilde sosyal, sportif ve kültürel çalışmalarına devam etmekte. Amaçlarımızı gerçekleştirebilmemiz ve ulaştığımız noktada bir istikrar sağlayabilmemiz için üyelerimizin derneğe sahip çıkması ve görev bilinciyle hareket etmesini bir zorunluluk olarak addetmekteyiz.


 
Üyelerimizin Daha Fazla Dayanışma İçerisinde Olmasını İstiyoruz
 
Bundan dolayı dernek yönetimi olarak belli periyotlarla üyelerimizin bilinçlendirilmesi için çalışmalar yapmaktayız. Derneğimiz amaçlarına ulaşmak için muhtelif zamanlarda dayanışma halk geceleri, geziler ve piknikler tertip etmiş ve etmektedir. Bu tip organizasyonlarla hemşerilerimiz tanışma ve kaynaşma olanağı bulmaktadırlar. Yöre sanatçılarımızı bu organizasyonlarımızda ön plana çıkarmak için bir fırsat olarak değerlendirmekteyiz. Bundan dolayı bu tür gece ve pikniklerde kendi kaynaklarımızı kullanmaya özen gösteriyoruz. Şu an derneğimiz iyi bir kurucu üyelerimizin sahip olduğu bilgi ve beceriye sahip bulunmaktadır. Şenkaya İlçemizi tanıtmak ve sosyal kültürel değerlerini yaşatmak amacıyla derneğimiz İstanbul da düzenlenmiş olan birçok kültürel organizasyona katılmıştır. Bu organizasyonlarda bazen katılımcı bazen iştirakçi bazen de belli görevler üstlenerek kuruluş amaçlarına hizmet etmiştir” dedi.


 
Dileğimiz Gökkuşağı Gibi Bütün Renkleri Bir Araya Getirmek
 
Sultangazi başta olmak üzere İstanbul genelinde binlerce Şenkayalı ailenin yaşadığını tahmin etmekteyiz. Tek tek bu ailelere ulaşmak, mahalle temsilcilikleri sistemi kurarak sosyal, kültürel ve iktisadi çalışmalarımıza daha geniş bir platformda devam etme arzusundayız. Dileğimiz İstanbul’da yaşayan farklı kültürlerin, gökkuşağındaki renkler gibi bir araya gelerek dostluk, kardeşlik ve sevgi içerisinde sıkı sıkıya kenetlenmesidir. Atalarımız asırlarca bunu başarabilmişlerdir. Üyelerimize bu konuda büyük görevler düşmektedir. Atalarımızdan teslim aldığımız değerleri torunlarımıza devretme azmi ve gayreti içerisindeyiz.



Gayetimiz Bütün Şenkayalıları Aynı Çatı Altında Toplamak

Bütün amacımız ve gayemiz İstanbul’da yaşayan Şenkayalı hemşerilerimizi aynı çatı altında toplayarak, sevinçlerimize ve üzüntülerimize ortak olmaktır. Birlikte güç olabilmektir” dedi.
 İstanbul Şenkaya Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür derneği birçok resmi kurumla yapmış olduğu anlaşmalarla kendi üyelerinin birçok avantajdan yararlanmasını sağladı. Sağlık kuruluşları, okullar ve sürücü kursları başta olmak üzere birçok kurumla anlaşma yapıldı.



Anlaşma yapılan kurumlar

Cihangir Okulları Sultangazi Şubesi
İstanbul Tıp Merkezi
Alibeyköy Cep Otogarı
Sultangazi Medigold ( Sultan Hastanesi)
SBM Güvenlik Şirketi
Özel Şafak Tıp Merkezi
Aktaşlar Sürücü Kursu


 
“Siz Yorulmayın Biz Size Geliyoruz”
 
Özellikle üyelerimizin çoğunluğunun yaşadığı Sultangazi İlçemizde faaliyetlerimizi yoğunlaştırarak üyelerimize hizmet ediyoruz. İstanbul Şenkayalılar Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Dernek Başkanı Osman Şeker, “ siz yorulmayın Biz Size Geliyoruz” sloganıyla başlattığı kampanyayla tespit ettikleri hemşerilerin ayağına giderek maske, dezenfektan, ıslak mendil ve imsakiye den oluşan çantayı hediye etmektedir. Önümüzdeki günlerde mübarek Ramazan ayında yardım kolileri de ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaktır.     
 
 



https://www.yasamgazetesi.net/haberprint/istanbul-senkayalilar-dernegi-faaliyetlerini-araliksiz-devam-ettiriyor-11711.html