İbrahim Sadri'yle Sultangazi'de Şiir Vakti

Kategori: Sultangazi - Tarih: 22 Ocak 2022 03:34
İbrahim Sadri'yle Sultangazi'de Şiir Vakti

Sultangazi Belediyesi, Prof. Dr. Fuat Sezgin Bilim, Kültür ve Sanat Sezonu kapsamında sevilen televizyon programcısı, tiyatrocu ve şair İbrahim Sadri'yi konuk etti. Sezai Karakoç anısına düzenlenen programda Sultangazililer şiir dolu bir akşam yaşadı.

Sultangazi Belediyesi, düzenlediği “İbrahim Sadri ile Şiir Vakti – Diriliş Şairi Sezai Karakoç” programıyla dikkat çekici bir etkinliğe imza attı.Sevilen isim İbrahim Sadri, yakın zaman önce ahirete göç eden Sezai Karakoç’un şiirlerini etkileyici bir üslûpla seslendirdi. Salonu dolduran edebiyatseverler İbrahim Sadri’yi ilgiyle dinledi. Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun’un eşi Tuba Dursun; AK Parti Sultangazi İlçe Başkanı Süleyman Yiğitoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Nurcan Öztürkmen, AK Parti Sultangazi Kadın Kolları Başkanı Vasfiye Ayvalı, meclis üyeleri ve büyük kısmı gençlerden oluşan çok sayıdaki izleyiciyle birlikte programa katıldı.


 
Diriliş Şairi’ni Genç Nesillere Tanıtmak
 
Sezai Karakoç’un yalnızca Türkiye’nin değil, dünyanın en kıymetli şairlerinden biri olduğunu vurgulayan İbrahim Sadri, program hakkındaki düşüncelerini şöyle paylaştı: “Sezai Karakoç’u onun dizeleriyle anıyoruz. Ben 40 yıla yakındır Sezai Karakoç ve şiirleriyle birlikte yol yürüyen biriyim. Onun şiirlerinden ilham alan biriyim. Böyle programların bence en önemli işlevi, genç kuşaklara büyük şairimizin dizelerini ulaştırmak ve gönül dünyasını tanıtmaktır. O yüzden böyle programların çok önemli olduğunu düşünüyorum. Özellikle Sezai Karakoç adına yapılan bu programların ilgi görmesi beni çok mutlu ediyor. Sultangazi Belediyesi’nin davetiyle, gençlerle buluştuk. Güzel bir akşam oldu. Sayın Belediye Başkanımız Av. Abdurrahman Dursun Bey’e teşekkür ediyorum.”







https://www.yasamgazetesi.net/haberprint/ibrahim-sadri-yle-sultangazi-de-siir-vakti-52303.html