Hüseyin Kurkut, Hemşerilerin Sevgisini Kazanıp Onların Gönlünde Taht Kurmak Önemli

Kategori: Türkiye - Tarih: 7 Aralık 2021 21:18
Hüseyin Kurkut, Hemşerilerin Sevgisini Kazanıp Onların Gönlünde Taht Kurmak Önemli

Bugüne kadar kimler geldi, kimler geçti sivil toplum kuruluşu başkanı olarak. Kimileri unutulup ditti. Kimileri de gönüllerde taht kurdu, iz bıraktı arkasında. Sivil toplum kuruluşu yöneticisi olmak yorucu olduğu kadar da yıpratıcı bir uğraş.

Kolay değil halkın gönlünde taht kurabilmek. Sivil Toplum Kuruluşu Başkanı halkın içinde halkla birlikte olmalı. Gönüllere girebilmeli. Ben değil biz olabilmeyi başarmalı. Kendi menfaat ve çıkarlarını hemşerilerin menfaat ve çıkarları üzerinde görmemeli. Hemşerilerin dertleriyle dertlenmeli, onların sevinçlerine ortak olmalı.

 Halkın içinde olmaktan büyük bir keyif almalı. Halkın arasında olduğunda büyük bir mutluluk his etmeli. Onlarla birlikte gülmeli, onlarla hüzünlenmeli. Güler yüzlü ve içten kucaklaşmalı. Hoş sohbetli olmalı. Doğruyu ve yanlışı açık yüreklilikle söyleyebilmeli. Memnuniyeti ve mutsuzluğu kimseden çekinmeden açık yüreklilikle ifade etmeli.
 

https://www.yasamgazetesi.net/haberprint/huseyin-kurkut--hemserilerin-sevgisini-kazanip-onlarin-gonlunde-taht-kurmak-onemli-52124.html