Hıdır Karadaş'tan Basın Açıklaması

Kategori: Sultangazi - Tarih: 13 Nisan 2021 18:32
Hıdır Karadaş'tan Basın Açıklaması

12.04. 2021 Pazartesi günü Sultangazi Birlik Facebook sayfasında "Gazi Cemevi Başkanı Hıdır Karadaş "YENİDEN" Cumhuriyet Halk Partisi’nde". Başlığıyla yayınlanan yazıya karşı, Gazi Eğitim ve Kültür Vakfı ( Gazi Cemevi ) Başkanı Hıdır Karadaş Basın açıklaması yaptı.

Yaşam Gazetesi olarak yapılan basın açıklamasını olduğu gibi yayınlıyoruz.

Basına ve Kamuoyuna

Çok değerli basın mensuplarımız. Toplantımıza iştirak ettiğinizden dolayı öncelikle hepinize teşekkür ederim.
Kıymetli arkadaşlar yaklaşık dört yıldır Gazi Eğitim ve Kültür Vakfı ( Gazi Cemevi) başkanlığını yürütüyorum. Şu an ikinci dönemimizi mütevelli heyetimizin vermiş olduğu yetkiyle görevimizi icra ediyoruz. İki dönemdir bize yetki veren canlarımıza layık olabilmenin gururunu yaşıyoruz. Geldiğimiz günden itibaren inanç merkezimizin gerek ibadet hizmetleri, gerekse sosyal alanda hizmet etmenin gayreti içerisindeyiz. İlk olarak inanç meclisimizi (Pirler) hayata geçirdik. Akabinde gençlik ve kadın meclisimizi oluşturduk.



Eğitim komisyonumuzu sağlık komisyonumuzu ve demokratik kitle esnaf ve sivil toplum dayanışma komisyonunu oluşturduk.

Öncelikle geldiğimiz günden itibaren kurumumuza müracaat eden yaklaşık 450’ye yakın üniversite gençliğimize burs verdik.

Eğitim komisyonumuzla beraber okullarımızı gezdik. Öğrencilerimizin inançsal anlamda ne gibi sorunları var noktasında çalışmalar yürüttük. Okul müdürlerimizi idari heyetlerini cemevi’mize davet edip toplantılar yaptık. Okul aile birliklerine cemevimizde mihman ettik. Ayrıca bu toplantılardan sonra muhtelif okullarımızdan yaklaşık Altı bin çocuğumuzu kurumumuzda mihman ettik. Hedefimiz yüz bin çocuğumuzla buluşmak. Pandemiden kaynaklı bu çalışmalara ara vermek zorunda kaldık.

Kurumuzun ibadet, cenaze hizmetleri dışında bir özelliğe daha kavuşturduk. Yaklaşık pandemi öncesi 950 öğrenci kapasitesine ulaştık. Öğrencilerimize yaklaşık 24 dalda eğitim ve etkinlik verme noktasına geldik. Bu salgından sonra çalışmalarımız hız kesmeden kararlılıkla devam edecektir. Pandemi sürecinde ihtiyaç sahibi canlarımıza yardımcı olabilmek için yaklaşık 2000 yakın gıda dağıtımına vesile olduk. Ayrıca yaklaşık 4,5 aydır her Perşembe günü ayrı ayrı mahallelerde kurumumuzda pişirip ambalajlayıp çadırlarımızı kurarak lokmalarımızı pay ediyoruz. Buda yaklaşık 4,5 aydır 20 000’e yakındır. Biz bu çalışmalarımızı halkımızdan aldığımız güçle başarıyoruz. Yine kurumumuzda kısa bir süre önce 112 bin TLye araç satın aldık.



Saygı Değer Basın Mensuplarımız

Bunları neden anlatıyorum. Şundan ötürü. Bizler buraya seçildiğimiz gün itibariyle söz verdik.
Bizler çalışacağız.
Yorulmadan bıkmadan halkımıza hizmet edeceğiz.
Bizi azim ve kararlılığımızdan kimse vaz geçiremez, engelleyemez.
 Bunların ne çapı yeter ne de gücü yeter.
Bizler gücümüzü hak ve hakikaten alıyoruz.
Bizler gücümüzü halkımızdan alıyoruz.
Bizler gücümüzü doğruluktan ve dürüstlükten alıyoruz.
Bizler gücümüzü inancımıza olan sevdamızdan alıyoruz.



Değerli arkadaşlar, son günlerde gerek kurumumuza gerekse şahsıma yönelik çapsız, seviyesiz iftiralar ve aslı olmayan yalan yanlış şeyler Sultangazi Birlik facebook sayfasından servis edilmeye çalışılıyor. Bizler bunları çok iyi biliyoruz. Bunlar ahlaki değerlerden yoksun, siyasi kültür ve arları olmayan birer tetikçiler. Yaşamlarında hiçbir üretimi olmayan ne yaptıkları belli olmayan insanları tehdit ve şantajla sindirmeye çalışan ayıplı kimliklere sahip olan trollerdir. Tabi bunların arkasındakileri de çok iyi biliyoruz. Kurumumuzun toplumsal çalışmalarına daima engel olmak için ellerinden geleni yapıyorlar.

Sevgili arkadaşlar 

Bu zihniyet ve anlayış yıllardır şahsım ile ilgili sürekli yalan iftira sahtekârca hitamlarda bulunuldu. Ben buradayım, iki dönemdir halkım beni buraya layık gördü. Onurumla inancımla ahlakımla yaşam biçimimle ve bütün dürüstlüğümle buradayım. Ve burada olacağım. Son günlerde ar düşkünleri yalanlarına bir şey daha eklediler. HDP’den istifa edip CHP Eyüp ilçesine üyelik kaydımı yaptırdığım yönünde.

Değerli Canlar

Bizler göreve geldiğimiz gün inanç kurumumuza bir ikrar vermiştik. Bizler siyasetimizi kurumumuza koymayacağız. Kurumumuzu tamamen inancımız reel politiğiyle, içtihadımız ve hukukumuz doğrultusunda yöneteceğiz. Şahsım ve yönetimim herkese eşit mesafede durarak Hünkârımızın dediği gibi 72 millete aynı nazardan bakıyoruz. Renk, dil, etnisite, coğrafya ayrımı yapmadan herkesi can bildik. Bilmeye de devam edeceğiz. 

Bunları şundan dolayı sizlerle paylaşıyorum. Bu ar düşkünleri o günlerde bu çapsız propagandaları yapıyorlardı. Dolayısıyla perde arkasındaki ahlaki, toplumsal ve insani düşkünlükleri bu insanları ispata davet ediyorum. Gerçi sizler yaşamlarınızda hiçbir zaman doğruluktan dürüstlükten ve gerçeklerden bir damla almadınız. Alamayacaksınız. Sonuç olarak sevgili canlar amacımız bu seviyesiz, kifayetsiz, ar düşkünlerini muhatap almak değil. Bunların seviyesine inmek değil, inmeyeceğiz de. Gayemiz bizleri arayan canlara bunların doğru olmadığını yalan ve iftiralarını duyurmaktır. Hepimizin Hak Muhammet Ali yardımcısı Hızır yoldaşı olsun.

Aşk ile 
 
 
 

https://www.yasamgazetesi.net/haberprint/hidir-karadas-tan-basin-aciklamasi-11731.html