Habipler Cemevi'nde Orhan Satılmış Güven Tazeledi

Kategori: Sultangazi - Tarih: 20 Mart 2021 17:59
Habipler Cemevi'nde Orhan Satılmış Güven Tazeledi

Habipler Cemevi Başkanlığına Yeniden Orhan Satılmış Seçildi.

İstanbul İli Sultangazi İlçesi Habipler Mahallesi’nde bulunan Habipler Cemevi 6. Olağan Kongresi’nde mevcut başkan Orhan Satılmış yeniden seçildi. 



Divan Başkanlığına Gazi Eğitim Kültür Vakfı Gazi Cemevi Başkanı Hıdır Karadaş, Şair Abay Konanbay Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Boyraz, Sultangazi’nin sevilen ismi Cevahir Düzgün seçildi. Kongre öncesi bir konuşma yapan Divan Başkanı Hıdır Karadaş birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. “ Alevi geleneğinde üyelerin oyunu almak değil, rıza lığının alınması esastır hatırlatıldı” Hıdır Karadaş konuşmasını şöyle sürdürdü “İktidara gelmeden önce bütün siyasi partiler seçim bildirgelerinde cemevleri ibadet hane olmalıdır demelerine rağmen iktidara geldiklerinde iki yüzlülük yaparak söylediklerini inkârdan gelmişlerdir” dedi.



Sultangazi Habipler Cemevinde yapılan genel kurul pandemi nedeniyle sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilerek gerçekleştirildi. Denetleme ve faaliyet raporları okunarak ibra edildi. Daha sonra başta yeşil listenin temsilcisi eski başkan Yılmaz Başer söz alarak Cemevi üyelerine seslendi.


 
Yılmaz Başer, şunları söyledi. “ Bizler büyük zorluklarla bu cem evini var ettik. Kazma saplarıyla, küreklerle ve taşlarla üzerimize saldırdılar. Yılmadık inandığımız yolda yürüyerek canlarla birlikte bu cem evini var ettik. O dönemde bizlerle birlikte yol yürüyen, mücadele eden fakat bugün aramızda bulunmayan canlarımıza Allahtan rahmet diliyorum. Işıklar yoldaşı Hızır yardımcısı oldun. Hayatta olan canlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Sizlere, inanç kurumumuza daha iyi ve kaliteli hizmet yapacağıma inandığım için başkanlığa adayım. Desteklerinizi bekliyorum” dedi.



Orhan Satılmış, genel kurulda üyelere şöyle seslendi. “ Sevgili dedelerim, değerli üyelerim. İlk önce dünyayı kasıp kavuran Korona virüs nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, hastalarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Bilindiği üzere bir yıldan bu yana pandemi ile mücadele ederek geçirdik. İnsanlarımız öldü, dostlarımız hasta. Cem ibadetlerimizi yapmadık. Cemevleri’mizi açmadık. Cenazelerimizi mesafe ve hijyen kurallarına uygun toprağa verdik. Elimizden geldiğince üyelerimizle dayanışma içerisinde olduk. Herkesle, her kesimle dayanışma içerisinde bulunduk. Cemevimizi daha yaşanılır, daha kaliteli hizmet verebilmesi için elimizden geldiğince üyelerimizle birlikte çalışmalar yürüttük. Elini taşın altına koyan tüm canlara sonsuz teşekkür ediyorum. Bu dönem de sizlere hizmet etmek için göreve talibim. Desteklerinizi bekliyorum” dedi.



Konuşmaların ardından seçime geçildi. Seçim sonucunda Mevcut Başkan Orhan Satılmış 75   oy alırken, eski Başkan Yılmaz Başer  51 oy aldı. Bu sonuçla Orhan Satılmış güven tazeledi.
Yaşam Gazetesi ailesi olarak Orhan Satılmış’ı tebrik ediyor başarılar diliyoruz.
 
 













https://www.yasamgazetesi.net/haberprint/habipler-cemevi-nde-orhan-satilmis-guven-tazeledi-11704.html