Etnospor Kültür Festivali`ne Gaziosmanpaşa`dan büyük ilgi

Kategori: Türkiye - Tarih: 1 Eylül 2016 20:12
Etnospor Kültür Festivali`ne Gaziosmanpaşa`dan büyük ilgi

Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından organize edilen "Etnospor Kültür Festivali"ne Gaziosmanpaşalılar büyük ilgi gösterdi. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ‘da etkinlikleri yerinde izledi.

Gaziosmanpaşa’dan yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı etkinliklerde tarihi ve kültürel sporlar görücüye çıktı. 
Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından organize edilen "Etnospor Kültür Festivali" 26-28 Ağustos tarihleri arasında Küçükçekmece Bezirganbahçe Meydanı’nda gerçekleştirildi. 

Dünya Etnospor Konfederasyonu'nun geleneksel spor dallarının tanıtılması, profesyonelleşmesi ve olimpiyatlara hazırlanması amacıyla gerçekleştirdiği festivalde, birçok geleneksel oyunun birbirinden başarılı ve yetenekli sporcular boy gösterirken, tarih adeta yeniden canlandı. 

Festivalde, yağlı güreş müsabakaları, atlı cirit oyunları, mas güreşi, aba güreşleri, geçmişten günümüze geleneksel çocuk oyunları, Orta Asya ve Anadolu mutfağının eşsiz lezzetleri, uzmanlar eşliğinde Osmanlı okçuluğu atış talimleri, geleneksel kıl çadırlarda oba yaşamı ve kültür tarihimiz, tarihi el sanatları çarşısı, kılıç kalkan gösterileri, atlı akrobasiler ve konserlerin eşlik ettiği pek çok aktivite yer aldı. Festivali Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da yerinde takip ederken, Gaziosmanpaşalılar da etkinliklere yoğun bir ilgi gösterdi. Bilgi Evleri'nde eğitim gören 2500 genç de etkinlikleri izleme fırsatı buldu.


https://www.yasamgazetesi.net/haberprint/etnospor-kultur-festivali-ne-gaziosmanpasa-dan-buyuk-ilgi-1306.html