CHP Kurultay Salonundaki Kürtçe Pankart Kaldırıldı

Kategori: Türkiye - Tarih: 16 Ocak 2016 12:10
CHP Kurultay Salonundaki Kürtçe Pankart Kaldırıldı

CHP'nin 35. Olağan Kurultayı'nda 3 dilde barış mesajının yer aldığı pankart dikkat çekti. Ancak yönetimin belirlediği pankartların dışındakiler salondan kaldırıldı.

CHP "Demokrasi, Değişim ve Kardeşlik Kurultayı" sloganıyla kongresine başladı. 'Demokrasi, Değişim ve Kardeşlik Kurultayı' sloganıyla başlayan kongresi için Türkiye'nin dört bir tarafından parti delegeleri ve üyeleri Arena Spor Salonu'nu doldurdu. Olağanüstü güvenlik tedbirlerinin alındığı kongre salonunun etrafından delegeler arama noktalarından geçerek salona girebiliyor.
ESKİ GENEL BAŞKANLARIN FOTOĞRAFLARI DA SALONDA
Ankara Arena Spor Salonu da hareketlenmeye başladı. Salonda göze çarpan döviz ve pankartların yanı sıra CHP'nin eski genel başkanlarının portre fotoğrafları asıldı. Delegelerin oturacağı koltuklar Türk bayrağı ve Kılıçdaroğlu resimli bayraklarla üstü kaplanarak partililerin kongrede ellerinde bu bayrakları tutmaları önerildi.
KÜRTÇE PANKART DA KALDIRILDI
CHP yönetiminin belirlediği ve onayladığı tüm pankart ve dövizler dışında kalan pankartların kaldırılması için anons yapıldı. Bu pankartlardan birisi Bağcılar İlçe Teşkilatı tarafından asılan Kürtçe, "Aşiti peace barış. Bu sese kulak ver barışa ses ver" pankartıydı.
CAN DÜNDAR VE ERDEM GÜL PANKARTI
Yine salonda Cumhuriyet Gazetesi’nin tutuklu gazetecileri Can Dündar ve Erdem Gül için CHP Arnavutköy İlçe Başkanlığı tarafından asılan pankart dikkati çekti.
ÖNE ÇIKAN PANKARTLAR
Salonda, 'Savaşın değil, barışın partisiyiz', 'Demokrasiyi biz getirdik, biz yücelteceğiz', 'Özgür basın varsa özgür toplum vardır' pankartları da öne çıkan sloganlar oldu.

Kurutay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun salona gelmesinin ardından başlayacak ve 2 gün sürecek.
 

https://www.yasamgazetesi.net/haberprint/chp-kurultay-salonundaki-kurtce-pankart-kaldirildi-39.html