Bu İlçe Altunay’a Çok Şey Borçlu -3

Kategori: Sultangazi - Tarih: 25 Ocak 2021 20:09
Bu İlçe Altunay’a Çok Şey Borçlu -3

Tarihe not düşenler, idealleri uğruna gecesini gündüzüne katıp, halkın refahı ve mutluluğu uğruna çalışan isimsiz kahramanlardır.

Tarihe not düşenler, idealleri uğruna gecesini gündüzüne katıp, halkın refahı ve mutluluğu uğruna çalışan isimsiz kahramanlardır.   
 
Tarihin altın sayfalarında yer alanlar, ayrıştırmanın değil, birleştirmenin, kin ve nefretin değil sevgi ve hoşgörünün, husumet ve düşmanlığın değil, dostluk ve muhabbetin yanında yer alanlardır. Bu amaç uğruna yola çıkan Sultangazi Kurucu Belediye Başkanı Cahit Altunay, tarihin altın sayfalarına böyle adını yazdırdı.
 

Sultangazi kurucu belediye başkanı Cahit Altunay, İsmetpaşa Mahallesi Cevher Dudayev hizmet tesislerinin açılışını yaparak, aralıksız hizmetlerine devam etti.  

 

İsmetpaşa Mahallesi Cevher Dudayev Hizmet Tesisleri 11. 260 metre kare inşaat alanına ve 2.028 metre kare peyzaj alanına sahip olup mahalle hizmet tesislerinde bulunan fonksiyon alanları şunlardır.

Mahalle Pazar yeri

SEDA (Sultangazi Eğitim Destek Akademisi)

Aile Sağlığı Merkezi

Gençlik Merkezi

Hanımlar Merkezi

E- Kütüphane

Çok Amaçlı Saşon

İSMEK Kursları

Afet Toplanma Merkezi

PTT İletişim Noktası

Otopark

Kafeterya

Park ve Sosyal Donatı Alanları

112 Acil

 

Sultangazi’de Elektrik Kabloları Yeraltına Alındı

 

İlçenin önemli sorunları arasında yer alan elektrik kabloları hem görüntü kirliliği yaratıyor, hem de kış koşullarında koparak elektrik kesintilerine neden oluyordu. Altyapı kuruluşlarıyla ortaklaşa yürütülen çalışmalarla kısa bir süre içerisinde 620 000 metre elektrik kablosu hattı döşendi. 

Sultangazi Kurucu Belediye Başkanı Cahit Altunay, görev başındayken bunlar yapılmıştı.

İsmetpaşa Mahallesi’nin tüm sokakları
Sultançiftliği Mahallesi’nin tüm sokakları
Uğurmumcu Mahallesi’nin tüm sokakları
50. Yıl Mahallesi’nin tüm sokakları
Cebeci Mahallesi’nin tüm sokakları


Malkoçoğlu Mahallesi’nin yarısı tamamlandı ve çalışmalar devam ediyordu.
Esentepe Mahallesi’nin bir kısmı tamamlandı ve çalışmalar devam ediyordu. Şeklinde sıralanabilinir.

 

50.Yıl Pazar Alanı ve Hizmet Tesisi

50.Yıl Mahallesi, 3903 m2 yüzölçümlü 2117 ada 23 parselde haftanın belirli günlerinde daimi pazar yeri diğer günlerde bölgeye hizmet edecek Bilgi evi, Aile Sağlığı Merkezi, Kurban Kesim Merkezi, Afet Merkezi, otopark, park ve çay bahçesi alanlarıyla beraber 50.Yıl Pazar Alanı ve Hizmet Tesisleri halkımızın hizmetine açılmıştır.

Proje; 10888 m2 inşaat alanına ve 2795 m2 peyzaj alanına sahiptir. Bünyesinde Mahalle Pazar Yeri, Bilgi Evi, Aile Sağlığı Merkezi, İSMEK, PTT Bank, Kurban Kesim Yeri, Afet Merkezi,Fatura Ödeme Merkezi,Park ve Sosyal Donatı Alanları,Gençlik Merkezi,Hanımlar Lokali,Otopark, Park- Çay Bahçesi bulunmaktadır… Proje kapsamındaki yapı afet zamanlarında toplanma yeri olarak, pazar alanları ise kurban bayramlarında kesim yeri olarak da tasarlanmıştır. 
 
 
Yazımız devam edecektir

 

 

 





 
 

https://www.yasamgazetesi.net/haberprint/bu-ilce-altunay-a-cok-sey-borclu--3-1649.html