Av. Ali Acar Alevi Kurumlarına Eş Zamanlı Yapılan Saldırıları Kınadı

Kategori: Sultangazi - Tarih: 3 Ağustos 2022 22:31
Av. Ali Acar Alevi Kurumlarına Eş Zamanlı Yapılan Saldırıları Kınadı

Adıyaman / Gergerliler Federasyonu ((ADIGER-FED) Başkanı Av. Ali Acar, 30 Temmuz'da Ankara’da Şah-ı Merdan Cemevi, Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Merkezi Gökçebel Köy Derneği ve Ana Fatma Cemevi'ne yapılan saldırıları kınadığını açıkladı.

Biz Adıyaman / Gergerliler Federasyonu (ADIGER-FED) olarak, “Eş zamanlı yapılan bu saldırıların ciddiye alınarak yetkililer tarafından tüm yanlarıyla ele alınmasından yanayız. Asırlardır bir arada yaşama kültürümüze karşı yapılan bu saldırı olayın nefret suçu olma ihtimalinin titizlikle soruşturulması gerektiğine inanıyoruz. Saldırıyı düzenleyenlerin ve azmettiricilerin açığa çıkarılması için gerekli çalışmaların derhal başlatılmasını istiyoruz.  
 
 
Yetkilileri nefret suçlarıyla mücadele konusunda gecikmeden adım atmaya davet ediyoruz. İnanç özgürlüğünün ve Cemevlerinin inanç merkezleri olarak tanınmasını talep ediyoruz. Her kim yapmışsa, kim azmettirmiş ise onları esefle nefretle kınıyoruz.  
 
 
Ankara’da, 30 Temmuz’da Tuzluçayır Ana Fatma Cemevi, Ege Mahallesi Şah-ı Merdan Cemevi’ne, Gökçebel Köy Derneği’ne Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı’na arka arkaya saldırılar düzenlendi. Öncelikle, bu endişe verici saldırılarla ilgili Alevi kardeşlerimize, onların kutsalı olan inanç merkezleri Cemevlerine, Cemevi dedelerine Kurum başkanlarına Alevi toplumuna geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bu olayın gerçekleşmesinde payı olan tüm kişi, kurum ve kuruluşları esefle nefretle kınıyoruz” dedi.
 
Av. Ali Acar
 
Adıyaman / Gergerliler Federasyonu (ADIGER-FED) Başkanı
 
 
 
 
 

https://www.yasamgazetesi.net/haberprint/av--ali-acar-alevi-kurumlarina-es-zamanli-yapilan-saldirilari-kinadi-62665.html