Av. Ali Acar, CHP'den Milletvekili Aday Adaylık Başvurusunu Yaptı

Kategori: Sultangazi - Tarih: 22 Mart 2023 21:51
Av. Ali Acar, CHP'den Milletvekili Aday Adaylık Başvurusunu Yaptı

Adıyaman / Gerger Dernekler Federasyon (ADIGER-FED) Başkanı, Bir önceki dönem Cumhuriyet Halk Partisi Sultangazi Belediye Başkan Adayı ve Bir Önceki dönem Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Av. Ali Acar, 14 Mayıs'ta yapılacak genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) milletvekili adayı olabilmek için aday adaylık başvurusunu yaptı.

Av. Ali Acar, 14 Mayıs’ta yapılacak genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) milletvekili adayı olabilmek için aday adaylık başvurusunu yaptı.


Adıyaman / Gerger Dernekler Federasyon (ADIGER-FED) Başkanı, Bir önceki dönem Cumhuriyet Halk Partisi Sultangazi Belediye Başkan Adayı ve Bir Önceki dönem Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Av. Ali Acar, , genel merkeze giderek milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu.



Av. Ali Acar’ın Milletvekili Aday Adaylık başvurusunu İstanbul 2. Bölgede İlçe Örgütleri sevinçle karşılandı. Acar, “Genel Başkanımız ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı yani 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi başlıyoruz” ifadelerini kullandı.



Av. Ali ACAR Kimdir?

1977 Adıyaman Gerger doğumlu olan Acar,  1994'ten beri 28 yıldır İstanbul 2. Bölge Sultangazi ilçesinde ikamet etmektedir. 

EĞİTİMİ
2000 yılında 1 yıllık sosyoloji eğitimimden sonra,  2004 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.
Halen serbest meslek olab avukatlık görevini yürütmektedir.

  STK GÖREVLERİ;
 İlk Sivil Toplum Örgütlerinde  buluşması 2011 yılında Adıyaman Gergerliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanlığı ile gerçekleşti. 
2013'te kurucu başkan sıfatıyla 12 üye  derneğin bileşeniyle Adıyaman Gergerliler Federasyonu kısa adı ADIGER-FED) kuruldu. 
Halen ADIGER-FED yönetim kurulu başkanlığı  görevini yürütmektedir.
Ayrıca  2015'te 7 il federasyonunun bir araya gelerek  kurduğu kısa adı ANA-KON olan Anadolu Konfederasyonu kurucu başkan yardımcısı olarak görev yapan ACAR, mevcut ANA-KON ( Anadolu Konfederasyonu)  başkan vekiliği görevini ifa etmektedir.
SiYASİ YAŞAMI 
  2012'den beri üyesi olduğu Cumhuriyet Halk Partisinden 2014 yılında Sultangazi Belediye Başkan Adaylığı, 
akabinde 2018 yılında İstanbul Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

ÇALIŞMA HAYATI 

 28 yıldır tekstil alanında faaliyet gösteren bir çok markasıyla , ekonomik yaşama değer katan , iş insanı ACAR’ın bir çok çalışanı ile ülke ekonomisine ve ihracata büyük katkı sağlamaktadır. 

BİLDİĞİ DİLLER 
İngilizce, Rusça, Romence, Arapça dillerini bilmektedir.

MEDENİ DURUMU;
 Evli ve 3 çocuk babasıdır.


 
 
 

https://www.yasamgazetesi.net/haberprint/av--ali-acar--chp-den-milletvekili-aday-adaylik-basvurusunu-yapti-63167.html