ADIGER FED'TEN IRKÇILIĞA TEPKİ

Kategori: Sultangazi - Tarih: 6 Mayıs 2022 13:17
ADIGER FED'TEN IRKÇILIĞA TEPKİ

Erzurum Karayazı ilçe girişinde Kürtçe Türkçe hoş geldiniz yazısı önünde ırkçı hareketlerde bulunan öğretmenler ile ilgili Adıyaman Gergerliler Federasyonu basın açıklamasında bulundu.

Eğitim camiası içinde bu tür zihniyetlerin olmaması gerektiğini vurgulayan Adıyaman Gergerliler Federasyonu başkanı Av. Ali Acar'ın açıklaması şöyle



KAMUOYUNA ;

IRKÇILIK BİR İNSANLIK SUÇUDUR!!!

21. yüzyılda ülkemizin yetiştirdiği geç öğretmenlerin topluma karşı sergiledikleri bu ahlaksız davranışı kabul etmiyor ve kınıyoruz.
Erzurum’un Karayazı ilçesinin girişindeki tabela yazısında hem Türkçe,  hemde Kürtçe HOŞGELDİNİZ yazıyor.


Bunu hazmedemeyen beyinlerin bırakın çoçuklarımızı eğitmeyi, toplumda bu haliyle dolaşması TEHLİKELİ ve KORKUTUCU.

Bir ara   BAHÇELİ’nin toplumun ruh ve beden sağlığı kontrol edilmesiyle ilgili bir yasa tasarısı çalışması vardı. Bu denetim ve çalışma,  tamda bu kesim için ELZEM ve HAYATİ!!!
Federasyon yönetimi olarak, eğitim ve öğretim gibi ulvi bir kurumda görev alan   kişilerin yaptığı bu ırkçı paylaşımı kınıyor ve red ediyoruz.

İlgili ve yetkili kurumlardan bu tarz ırkçı saldırıların ve paylaşımların bir daha  yaşanmaması adına, ilgili şahısların  acilen ve ivedi olarak meslekten ihraç etmesi gerektiğini ÖNEMLE VURGULUYORUZ.
Çünkü gelecek varlığımız olan  diğer genç beyinlerin  zehirlenmemesi adına,  önlem alınmasını ve bu kabul edilmez davranışların  bir daha eğitimci camiada yaşanmaması  İÇİN UYARMAYI kamusal hak görüyoruz.
Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.
 
Adıyaman |Gergerliler Federasyonu      ( ADIGER-FED) Adına Başkan   
                                   Av. Ali ACAR
 

https://www.yasamgazetesi.net/haberprint/adiger-fed-ten-irkciliga-tepki-62566.html