ADIGER - FED Başkanı Av. Ali Acar Güven Tazeledi

Kategori: Türkiye - Tarih: 28 Şubat 2022 14:11
ADIGER - FED Başkanı Av. Ali Acar Güven Tazeledi

Adıyaman Gergerliler Dernekler Federasyonu (ADIGER - FED) Yönetim Kurulu 4. Olağan Genel Kurulunda Mevcut Başkan Av. Ali Acar, güven tazeledi.

Adıyaman Gergerliler Dernekler Federasyonu (ADIGER – FED) Yönetim Kurulu 4. Olağan Genel Kurulunda Mevcut Başkan Av. Ali Acar, güven tazeledi. Gergerliler Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği (GERSOY – DER) Derneğinde Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kongrenin sunumunu ünlü televizyoncu Yusuf Özpolat yaptı. Toplantı öcesi Yusuf Özpolat tarafından divana seçileceklerin isimleri oylamaya sunuldu. Divan Başkanlığına Adıyamanlılar Dernek Başkanı Mahmut Özdemir seçildi. Divan Üyeliğine Bir Önceki dönem Kahta Dernekler Federasyon Başkanı Av. Ali Yücel, Adıyaman Sanayici ve İş Adamları Dernek Başkanı Mustafa Doğan, seçildi. Kongreye Adıyaman Dernekler Federasyon Başkanı Hüseyin Sevinçtekin, Kahta Dernekler Federasyon Başkanı Osman Arslan ve onlarca dernek başkanı ve yöneticisi katıldı.   





Adıyaman Gergerliler Dernekler Federasyonu (ADIGER – FED) Başkanı Av. Ali Acar yaptığı konuşmada şunları söyledi.

“Bir birinden güzel değerli dostlarım. Adıyaman’ın değerlerinden oluşan çok kıymetli Başkanlar. Bu güzel Pazar günü dolayısıyla kendinize ve bize zaman ayırarak bizleri onurlandırdığınız için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum.  



Uzunca bir süredir biz Adıyaman adına ve özellikle başta da Gerger adına bir oluşumun çabası içerisindeydik. Biz Gergerliler Federasyonu olarak 2013 yılında kısa adı ADI- FED olan bir kurumu oluşturduk. O kurumun sahibi olan 11 Dernek başkanımıza buradan huzurlarınızda şükranlarımı sunmak istiyorum. Ogün bu iradeyi sağlayan başkanlarımızın gücüyle halen bu federasyonumuz var gücüyle mücadelesini sahada devam ettiriyor. Bunu devam ettirirken birçok yerde biz bu oluşumu oluştururken federasyon nedir? Görevi nedir diye? Bize sorular geliyordu. Bu görev Adıyaman’ın devamında da Gerger’in birlik ve bütünlüğünü sağlamaktır. Şimdi ailesinde birliği sağlayan bir kişi eminim ki komşusuna da bulunduğu bölgesine de katkı sunacaktır. Dolayısıyla o birlikten gücün geldiğini biliyoruz. Bunu bilen Gergerliler olarak biz bir federasyonlaşma sürecini oturttuk. Ve bunu başardık ta. Bunu başaran sizlere tekrar şükranlarımı sunuyorum.



Federasyon nedir? Ne yapıyor sorusuna da vereceğimiz tek cevap tüm mevcut başkanları en azından yılda da olsa, ayda da olsa bir araya getiriyor varsa o bölgenin sorunlarını dile getirme gücünü ve yetkisini alıyor. Dolayısıyla bunu önemsemenizi istiyorum. Biraz önce siyasetten bas edenler siyasetin derneklerden gittiğini iddia edenler ben sadece derneklerin siyaseti tabiri caizse diz ayın edecek güçte olduğunu iddia ediyorum. Bu irade halkınsa halk alttan yukarıyı şekillendirme mutluluğunu ya da görevini dernek başkanlarıyla ifa ediyor.  Bu dernek başkanlarının liyakati duruşu siyasettin liyakatini ve duruşunu da etkiliyor ve denetliyor.


 
Dolayısıyla toplumumuza da buradan çağrı yapıyorum. Bu çağrıyı şayet siyaseten siyasetin şekillenmesinden alınan hizmetlerin iyi olmadığından iddia ediyorlarsa bu derneklere başkanım diye ortalıkta gezen bizlere güç vermeye, bizleri denetlemeye, bizden hesap sormaya çağırıyorum. Dolayısıyla bu kongreler onun yeri hesap sorma yeridir.


 
Bu vesileyle de Gerger adına bir iki şey söylemek istiyorum. Hepimizin bilgisi dahilinde 957 tane ilçe var. Buradan siyasilerimize, toplum adına yetki kullananlara sesleniyorum. Ben Gergerli’yim Gerger’de doğdum liseyi Gerger’de bitirdim. Gerger gittikçe yalnızlaşıyor, gittikçe sah ipsizleşiyor. 2012 yılında burada toplantı halindeydik sanırım ismini zikretmekte sakınca yok. Mehmet Aydın, Vekilimiz dedi ki Gerger yolu başladı kepçe vuruldu dedi. 2012 – 2022 on yıl geçmiş. Bakın ben 957 ilçe dedim 957 ilçe içerisinde bakın 80 kilometre gidip çıkışı olmayan bir ilçe varsa ben ellerinden öpe cem. Siyasilerimizin mevcut görevinin tabiri caizse bizim adımıza yetki kullanmasına bende destek ver ecem.


 
Eğer o siyasiler 1957 yılında Gerger kuruldu. Bakın o yıldan bu yana Gerger’in çıkışı yok. Çıkmaz bir ilçemiz. Bunun tabiri caizse utanması gereken siyasilerin buna cevabı yok. Çünkü Gerger’i temsil eden bir yetkili yok. Eğer yetkili olmuş olsaydı bu halkın iradesini sahaya yansıtmış olsaydı Gerger bu kadar sahipsiz olmazdı. Şimdi Gergerlilere sesleniyorum. Yakın zaman önce bir seçim oldu. Sanırım Fillo köyüydü aslında bir demokrasi dersi verdi oradaki insanlar. Onlara teşekkür ediyorum. İşte demokrasi bu benden olan, benim yanımda olan ya da desteklediğim değil bana hizmet getirmeyenin sorgulandığı model demokrasidir. Hizmet getirmiyorsa neden o adam benim adıma yetki kullanıyor. Neden bizler adına temsilde adalet gidip te ben a bölgesinin vekiliyim diyor. Şu bölge adına yetki kullanıyor. Bu yetkiyi sorgulamamız lazım.


 
Biz Gergerliler olarak en azında bunu başarabiliriz. Bakın Fillo örneği verdim. Bakın Fillo halkı o gün sandığa gitmeyerek yolunun yapılmasına vesile oldu. Yolunun açılmasına vesile oldu. Gerger ölçeğinde bir mahalle aslında Türkiye’ye demokrasi dersi verdi. Buradan örnek alarak bu çağrıyı siyasilere yapıyorum Gerger Federasyonu adına. Bizim yolumuz yok, suyumuz yok, üniversitemiz yok. Yetirilmiş bir Gerger var. Yeri geldiğinde Gerger tüm ülkeyi sırtlıyor diyenleri bunun sırtlamasının hesabın birlikte sorma gününün de bu kongrelerde çıkacak sonucun onlara dayatılmasının sonucunu yaşamamız lazım. Bu birlik onun için önemlidir.



Siyasetçi benden olsun olmasın benim bulunduğum topluma hizmet veriyor mu vermiyor mu? Bizim denetlememiz gereken federasyonların, sivil toplum örgütlerinin bir araya gelen bu derneklerin hesap sorması gereken görev bu. Biz bu görevi yaparsak kurduğumuz federasyon amacına ulaşır. Dolayısıyla o amaca ulaşmak için sizlerin bu kurumları niteliği ile mevcut pozisyonuyla güçlendirmeniz gerekiyor. Dolayısıyla isim bazlı kurulup güçlü olduklarını iddia edenlerinin biz biliyoruz ki ortada halkın iradesi ve sahiplenme yoksa baştaki şahıs ne kadar güçlü olursa olsun o gücü sahaya yansıtmıyor. Ben tekrar Gerger’le bitire cem. Biz birazdan divan kuruluna listemizi sunacağız. Sizlerin desteği ile listemiz onaylanırsa özellikle şunun çalışmasını yapacağız. Gerger’de bir tane üniversite yok, iki yıllık bir meslek yüksekokulunun ilçemize gelmesi için çalışmalarımızı hızlandıracağız. Gerger yolunun yapılması ile ilgili basına yansıdığı kadarıyla her hangi gelişme söz konusu değil. Bu konuda gerekli çalışmaları yaparak yetkililerle görüşme sağlayacağız. En önemli unsur da Gerger’in hala su sorunu var. Yaz aylarında insanlar susuzluk çekiyor. Tabiri caizse eski dönemlerde kalma bu utancı Gerger halkı hak etmiyor. Gerger bunların hiç birini hak etmiyor. Bir birlikte bunun hesabını sormak için çalışma yürüteceğiz. Buraya gelerek, kongremize destek vererek gücümüze güç kattınız şahsım adına ve Federasyonumuz adına hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.  



Kongreye katılan derneklerin oy çokluğuyla Av. Ali Acar güven tazeleyerek yeniden Adıyaman Gergerliler Dernekler Federasyonu (ADIGER – FED) başkanlığına getirildi.










 

https://www.yasamgazetesi.net/haberprint/adiger---fed-baskani-av--ali-acar-guven-tazeledi-52393.html