Gaziosmanpaşa`da kentsel dönüşüm hızlanıyor

Okunma: 1647
Türkiye 26 Eylül 2016 19:43
Videoyu Aç Gaziosmanpaşa`da kentsel dönüşüm hızlanıyor
A
a

Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçeyi bir cazibe merkezi haline getirecek kentsel dönüşüm projelerini bir bir hayata geçiriyor. “We Haliç Gaziosmanpaşa” Kentsel Dönüşüm Projesi’nin temel atma töreni Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla gerçekleştiriliyor.

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin, daha modern, daha konforlu ve daha yaşanabilir bir Gaziosmanpaşa oluşturmak için bir Master Plan dahilinde gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm çalışmaları çok önemli bir aşamaya geldi. Büyük hızla devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarında Sarıgöl Mahallesi İslambey Mevkii’nde gerçekleştirilecek olan “We Haliç Gaziosmanpaşa” Kentsel Dönüşüm Projesi’nde ilk kazma vuruluyor. Projenin temel atma töreni Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla yapılacak.

ULUSLARAARASI YEŞİL MAHALLE GAZİOSMANPAŞA’DA KURULUYOR

“We Haliç Gaziosmanpaşa” Projesi birçok açıdan çok özel bir proje öne çıkıyor. Gaziosmanpaşa halkını güvenli, sağlıklı ve modern konutlara kavuşturmayı hedefleyen projenin içinde okul, yurt, park ve yeşil alan, bulvar ve pek çok sosyal donatı alanı bulunuyor. Projede her detay titizlikle düşünülmüş. Projenin dikkat çekici yönü konutların uluslararası yeşil mahalle standartlarına uygun (LEED-ND ve LEED GOLD) olması. Modern altyapısıyla öne çıkan projede 2 bin 500 kişilik bir cami, 65 derslikli bir okul, 200 öğrencili bir yurt, 24 bin 500 metrekarelik yeşil alan ve park, çift şeritli bir prestij bulvarı bulunuyor. Tüm kaldırımlar, yollar ve konutlara engelli vatandaşların erişimi de projede düşünülmüş.
Hedeflerinin kentsel dönüşüm çalışmalarının bütüncül bir anlayış içerisinde ve zaman kaybı yaşanmaksızın, daha hızlı bir şekilde gerçekleştirmek olduğunu söyleyen Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “İlçemizde kentsel dönüşümü adalet ve uzlaşma ekseninden sapmadan, halkımızın haklarını koruyan ve kollayan bir anlayışla sürdürüyoruz. Ulaşımıyla, konutuyla, okuluyla, yeşil alanıyla, otoparkıyla, sosyal donatı alanlarıyla modern bir Gaziosmanpaşa inşa etmek istiyoruz. Bizim bir idealimiz var; Gaziosmanpaşa’yı İstanbul’un cazibe merkezi haline getirmeye, kentin tüm imkanlarından faydalandırmaya çalışıyoruz. Kentsel dönüşüm bir bina yıkıp yerine yeni bina yapmak değil.  Biz yeni bir medeniyet kurmak, Gaziosmanpaşa’yı, en iyi yerlere getirmek için uğraşıyoruz” dedi. Başkan Usta, yılsonuna kadar 3 farklı bölgede daha yeni kentsel dönüşüm projelerinin temelini atacakları müjdesini verdi.

“We Haliç Gaziosmanpaşa” Kentsel Dönüşüm Projesi temel atma töreni 4 Ekim 2016 Salı Günü saat 11:30’da Gaziosmanpaşa Meydanı’nda gerçekleştirilecek. 
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat