Düdanlı İşadamları Köylerine Cami Yaptırıyor

Okunma: 994
Türkiye 23 Nisan 2016 10:29
Videoyu Aç Düdanlı İşadamları Köylerine Cami Yaptırıyor
A
a

Adıyaman İli Sincik İlçesi Düdan Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Yaşar’ın öncülüğünde Düdan Köyüne Camii yaptırılıyor.

Adıyaman İli Sincik İlçesi Düdan Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı ve Oses çiğköfte Genel Müdürü Hasan Yaşar’ın öncülüğünde dualarla temeli atılan camii inşaatına çok sayıda mülki ve idari amir katıldı. Temel atma törenine katılan isimlerden bazıları şunlardı. Sincik ilçe Kaymakamı Zafer Sağ, Belediye Başkanı Mehmet Korkut, Garnizon Komutanı Safa Doğmaz, Sincik eski Belediye Başkanı Hasari Altıntel, Emniyet Amiri Fatih Döngeroğlu, İlçe Müftüsü Mehmet Taşdelen, Düdan Köyü Dernek Başkanı Hasan Yaşar ve Dernek Yönetimi, Adıyaman Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Orhan Güzelaydın, Çiğder Başkan Vekili Sait Aybak, İzol Dernek Başkanı Ramazan Işık, kurum Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 


 
Hayırsever işadamı ve Düdan Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Hasan Yaşar, kendi köyü olan Adıyaman İli Sincik İlçesi Düdan Köyündeki caminin yetersiz olduğu için dernek olarak başlattıkları çalışmanın neticesinde Düdan Köyüne hem kuran kursu hem de modern bir caminin temellerini attılar.


 
Temel atma töreni Kuran-ı Kerim okuyarak atıldı. İlçe protokolünün konuşmalarının ardından temeli atılan yeni caminin hayırlara vesile olması temennisinde bulunuldu. Hayırsever iş adamı ve Düdan Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Hasan Yaşar, cami yapmanın önemine dikkat çekti. İslam aleminde camilerin önem ve anlamına değinen Hasan Yaşar, “ Bir insan yaptığı işlerden elde ettiği kazancını nasıl sağlamışsa öyle de harcar. Bizde Düdan Köyü Derneği yöneticileri ve iş adamları olarak alın teriyle elde ettiğimiz, helal kazancımızı kendi doğup büyüdüğümüz Düdan köyümüze cami ve Kuran kursu yaptırarak küçükte olsa bir katkıda bulunuyoruz. Allah bu hayırı işleyen Dernek yöneticilerimiz ve işadamlarımızdan razı olsun. Allah hayırlarını kabul etsin” ifadelerini kulandı.

 
 







1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat