Bahçeli: Beşiktaş Çarşıya Sahip Çıktı

Okunma: 589
Türkiye 13 Nisan 2016 23:16
Videoyu Aç Bahçeli:  Beşiktaş Çarşıya Sahip Çıktı
A
a

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Açılıştan 1 gün sonra Beşiktaş taraftarlarına gösterilen kaba ve yaralayıcı muameleleri çok yanlış bulduğumu özellikle ifade etmeliyim. Çarşı Grubu Beşiktaş’ın gür ve cesur sesidir. Çarşı haksızlığa gelmez, yalana boyun eğmez. Çarşı centilmendir, siyasi faulleri kabul etmez” ifadelerini kullandı.

MHP lideri Bahçeli, sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan paylaşımlarda bulundu. Yaşadığı hayatı beğenmeyip yenisine gidebilecek kudreti kendinde göremeyen insanların olduğunu belirten Bahçeli, bu insanları, “Gelgitleri çoktur, kararsızlık içinde bocalarlar. Durgun bir suda çalkalanan gemi enkazı gibi sessiz, sedasız yüzenler de vardır. Suya sabuna dokunmazlar, arada ve arafta beklerler” ifadeleriyle tanımladı.

“BUNLAR SORUMLULUK ALMAZLAR”

MHP lideri, insanlar hakkındaki değerlendirmelerine şöyle devam etti:
“Bazıları dürbünün ters tarafından bakıp, rüzgârın yönünü şaşırıp, suyun akış istikametinin zıddına kulaç atarlar. Nafile çırpınmak budur. Fecir vakti ağaçlardan kalkan karga sürüleri nasıl sağa sola telaşla kanat çırpıyorsa, sisli ortamlarda pusuya yatanlar aynıdır. Hiçbir şey yapmadıkları, hiçbir yaraya merhem olmadıkları halde haksız eleştiri ve haddi aşan hakaretlere resmigeçit yaptıranlar da vardır. Bunlar sorumluluk almazlar, inisiyatif üstlenmezler, yangın varsa benzin dökerler, yoksa kibrit çakanları teşvik ve taltif ederler. İlk uçuşunu yapmaya hazırlanan kırlangıç yavrusu gibi ürkek, çekingen, tereddütlü mizaçlar ise tarihin pasif ögesi, edilgen bir yanıdır.”

“KÜRESEL DAYATMALARLA ÇEMBERE ALMA TEŞEBBÜSÜ ÖNCE MİLLİ VİCDANDAN DÖNECEKTİR”

Büyük “dava”nın ve “ülküler”in çıkarlar ve kişisel hesaplarla çeliştiğini vurgulayan Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:
“Yürekte yeşeren sevdalar karşılıksızdır, samimidir, çıkarsızdır, cüretlidir. Klikler, sinsi kulisler, maksatlı lobiler, melanet senaryolar, sanal iddialar, asılsız sözler alev karşısında saman gibidir; yani anlamsızdır. Faal bir muhayyile, çalışır bir şuur, temiz bir vicdan, güçlü bir ahlak, dik bir duruş hiçbir dünyevi vaade, hiçbir operasyona tamam demez. Ana gövdeyi yıkıp başı yükseltmek, ağacı kesip gölgesinden medet ummak kadar beyhude bir uğraş, tarihi bir sapmadır. Buna da izin verilemez. Korkaklarla zafere değil, bozguna yürünür. Türklüğün cevherini küresel dayatmalarla çembere alma teşebbüsü önce milli vicdandan dönecektir. Ne düşüncelerle mücadeleye atılıp da yıkıcı bir akıbetin kucağına düşmüşlerin acılı hikâyelerinden ders alınmış, tekrarı da olmayacaktır.”

“TOP CAMBAZLIĞINA SOYUNANLARI HAYRETLE TAKİP ETTİM”

“Bu kadar sözden sonra bir sevincimi de paylaşmak istiyorum” diyen MHP lideri Bahçeli, Beşiktaş’ın yeni stadından gurur duyduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Tüm kulüplerimizi sever, ilgi ve takdirle izlerim. Ama gönlümde siyah beyaz renklerin yeri bir başkadır. Çünkü Beşiktaşlıyım. Beşiktaş’ın yeni stadyumunun açılışında bulunamadım. İnşallah bir futbol müsabakasını heyecan içinde izlerim ve bunu yapacağım. Fakat açılışta Beşiktaş taraftarlarının olmamasını yadırgadım, yeşil sahada top cambazlığına soyunanları ise hayretle takip ettim. Açılıştan 1 gün sonra Beşiktaş taraftarlarına gösterilen kaba ve yaralayıcı muameleleri çok yanlış bulduğumu özellikle ifade etmeliyim. Çarşı Grubu Beşiktaş’ın gür ve cesur sesidir. Çarşı haksızlığa gelmez, yalana boyun eğmez. Çarşı centilmendir, siyasi faulleri kabul etmez. Beşiktaş gönüllerde yanan meşaledir; Beşiktaş, siyah beyaz renklerinde tarihi ve milli hatırayı yaşatan sporun klas ve kaliteli yüzüdür. Yeni stadyumun inşasında emeği geçen, katkısı bulunan başta Kulüp Başkanımız Sayın Fikret Orman Bey olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Beşiktaşımızı ve tüm taraftarlarımızı kutluyor, nice başarılara ulaşmalarını temenni ediyor, hayırlı olsun diyorum.”

1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat