Av. Abdurrahman Dursun, Deprem Zadelerin Yaralarını Sarmaya Devam Ediyor

Okunma: 6836
Sultangazi 14 Şubat 2023 12:02
Videoyu Aç Av. Abdurrahman Dursun, Deprem Zadelerin Yaralarını Sarmaya Devam Ediyor
A
a

Türkiye, son yüzyılın en büyük deprem felaketlerinden biri olarak gösterilen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin açtığı yaraları sarmak için seferber oldu. Bu büyük felaketle ilgili ilk günden itibaren harekete geçen Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, kapsamlı bir yardım seferberliği başlattı.

Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde art arda meydana gelen deprem sonrası en büyük yıkımın yaşandığı Adıyaman başta olmak üzere 10 ile yardım seferberliği başlattı. Deprem haberinin duyulmasıyla derhal bölgeye hareket eden Sultangazi Arama Kurtarma Ekibi (SAK-E) de, arama kurtarma çalışmalarına yoğun destek verdi.


 
Yaşanan deprem felaketinden dolayı büyük üzüntü duyduklarını belirten Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, şunları kaydetti: "Yaşanan deprem felaketi sonrasında Sultangazi Belediyesi olarak bölgedeki yetkililerden gelen bilgiler ışığında hazırlıklarımızı yapmaya başladık. Depremden etkilenen şehirlerdeki valilikler, kaymakamlıklar, belediyeler, muhtarlıklar, AFAD ve Kızılay koordinasyonuyla dağıtım merkezlerine temel gıda ürünleri, çocuk bezi, çocuk maması, eldiven, bere, battaniyeden oluşan acil ihtiyaç malzemelerini taşımaya başladık. İhtiyaç doğrultusunda desteğimizi sürdüreceğiz, elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Göçük altında kalan vatandaşlarımızın bir an önce kurtarılmasını diliyor; hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz" dedi.


 
Adıyaman Valiliği, göç alanı olarak Aydın’ı belirlerken birçok depremzede tercihini akrabaların yoğun yaşadığı Sultangazi’den yana kulandı. Sultangazi’ye akın eden depremzedeler Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun tarafından Özdemir Bayraktar Gençlik ve Kültür Merkezi'ne kurulan Yardım Merkezi'nde depremzedeler, monttan bota, çamaşırdan bebek bezine kadar birçok ihtiyaç ürününü ücretsiz bir şekilde temin edebiliyor.
 
 
 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat