Adıyaman Dernekler Federasyonu Gençlik Kolları Kan Bağışı Kampanyasına Destek Verdi

Okunma: 3318
Sultangazi 4 Haziran 2021 18:21
Videoyu Aç Adıyaman Dernekler Federasyonu Gençlik Kolları Kan Bağışı Kampanyasına Destek Verdi
A
a

Adıyaman Dernekler Federasyonu Gençlik Kolları Başkanlığı Sultangazi 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı'nda kan bağışı kampanyası düzenledi. "İyilik Adıyamanlıların Kanında Var" sloganıyla başlatılan kampanyaya ilgi oldukça yoğundu.

Son dönemlerde kan stoklarında meydana gelen azalma nedeni ile Kızılay tarafından ülke genelinde başlatılan kan bağışı kampanyasına destek sürüyor. Bu kapsamda Kızılay Kan Merkezinin düzenlemiş olduğu kampanyaya Adıyaman Dernekler Federasyonu Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Işık ve beraberindeki Adıyamanlılar 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı’nda kurulan Kızılay kan bağış çadırında kan bağışında bulundu.



Ülkemize, Ülke İnsanımıza Faydalı Olmak İstiyoruz

Kan bağışının insanlık için çok önemli olduğunu belirten Işık, “Kızılay’ın başlatmış olduğu kan bağışı kampanyasına Adıyaman Dernekler Federasyonu Gençlik Kolları olarak öncülük ettik. Biliyoruz ki bugün verdiğimiz kanlar şifa bekleyen hastalara bir can olacaktır. Bu nedenle kan vermenin toplum arasında yaygınlaşması gerektiğini düşünüyoruz. Sevgili Peygamberimiz bir hadisi şeriflerinde ‘İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olanıdır’ diye buyurmuştur. Dolayısıyla kan vermek topluma ve insanlığa fayda sağlamaktır. Bizlerde bu şuurun toplum arasında yaygınlaşmasını istiyoruz. ” ifadelerini kullandı.



Üç Gün Boyunca Buradayız

Adıyaman Dernekler Federasyonu Gençlik Kolları Başkanlığı olarak başlatmış olduğumuz kan bağışı kampanyasına herkesin katılım sağlaması gerektiğini ifade eden Mahmut Işık, Bu bağlamda Adıyaman Dernekler Federasyonu Gençlik Kolları Başkanlığı olarak, kan bağışında bulunduk. İnşallah bundan sonrada bu tarz hayırlı çalışmalara öncülük ve destek olmaya devam edeceğiz. Üç gün boyunca  Sultangazi 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı’nda olacağız ve tüm Adıyamanlıları kan bağışı yapmaya davet ediyoruz” dedi.



1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat