Adıyaman / Gerger Dernekler Federasyon'ndan Yardım Seferberliği

Okunma: 1861
Sultangazi 9 Şubat 2023 16:33
Videoyu Aç Adıyaman / Gerger Dernekler Federasyon'ndan Yardım Seferberliği
A
a

Adıyaman / Gerger Dernekler Federasyon (ADIGER-FED) son yüzyılın en büyük deprem felaketlerinden biri olarak gösterilen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin açtığı yaraları sarmak için seferber oldu.

Adıyaman / Gerger Dernekler Federasyon (ADIGER-FED) Başkanı Av. Ali Acar, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde art arda meydana gelen depremlerin ardından kampanya başlattı. Genel Başkan Av. Ali Acar, depremin ardından Adıyaman’a giderken, Başkan Vekili İsmail Akkaya, Başkan Yardımcıları Nihat Saltaş, Hacı İbrahim Mente ve Remzi Işık kampanya sonucu toplanan malzemeleri TIR ile Adıyaman’a gönderdi. 


 
Av. Ali Acar,  günlerdir uykusuz bir şekilde dondurucu hava muhalefetine rağmen enkaz altında kalan vatandaşları kurtarmak için mücadele ederken, İstanbul’da Federasyonun başlatmış olduğu kampanyanın yerine zamanında ulaşması için ter döken Başkan Vekili İsmail Akkaya ve beraberindeki heyet yaşanan deprem felaketinden dolayı büyük üzüntü duyduklarını belirtti.


 
Başkan Vekili İsmail Akkaya şunları söyledi. “ Yaşanan depren felaketi sonrası Federasyonumuza bağlı birçok derneğimiz ile bölgedeki yetkililerden gelen bilgiler ışığında hazırlıklarımızı yapmaya başladık.   Depremden etkilenen şehirlerdeki valilikler, kaymakamlıklar, belediyeler, muhtarlıklar, AFAD ve Kızılay koordinasyonuyla dağıtım merkezlerine temel gıda ürünleri, çocuk bezi, çocuk maması, eldiven, bere, battaniyeden oluşan acil ihtiyaç malzemelerini taşımaya başladık. İhtiyaç doğrultusunda desteğimizi sürdüreceğiz, elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Göçük altında kalan vatandaşlarımızın bir an önce kurtarılmasını diliyor; hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Yarın burada bulunan Federasyon yetkililerimizle birlikte Adıyaman’a gideceğiz. Adıyaman’ın çeşitli bölgelerine Federasyon olarak çorba çeşmeleri kurarak vatandaşlarımızla dayanışma içerisinde olacağız" dedi.
1000
icon
Adsız 14 Şubat 2023 00:46

Siz gazeteci falan değilsiniz yorumları siliyorsunuz. Arkadaşlar hepiniz Reklam peşindesiniz TIR Drejan Merkez Koşarlar Köyü tarafından hazırlandı... yazık o astığınız afişin altında köyün afişi var...

0 0 Cevap Yaz
Ömer Oktar 9 Şubat 2023 19:43

Rabbim göçük altında ve üstündeki depremzede kardeslerlerimize sabır ve yardim eylesin Rabbim yardımcınız olsun sizlerden emeği geçen herkesten razı olsun amin 🤲🇹🇷

0 0 Cevap Yaz
hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat