5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ

Okunma: 538
Türkiye 2 Nisan 2016 18:35
Videoyu Aç 5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ
A
a

Atamız 1923 'de Ankara barosunu açmış ve Adaleti Türk avukatlarına emanet etmiştir. Hukukun adaletin gerçekleştirilmesinde avukatların ne derece öneme sahip olduğunu hepimiz biliyoruz.

Yargısı adil ve hızlı olan bir Devlet hiçbir zaman sarsılmaz. Hukuk Devletinin yapılanmasında avukatlık mesleği vazgeçilmez bir yere sahiptir.Avukatlar haksızlık karşısında mazlumun savunucusudur.Toplumda çok büyük bir yere ve öneme sahip olan bu mesleğin mensuplarından biri olduğum için onur ve gurur duyarım .

Küçük yaşlardan beri toplumda gördüğüm adaletsizlikler haksızlıklar benim bu mesleği seçmemde etken oldu diyebilirim Her zaman haksızlıklar adaletsizlikler karşısında başkaldırdım. Hiçbir zaman sineye çekmedim. Her zaman saygılı olmayı bildim ama hiç kimsenin şakşakçısı olmadım. Ben bu yüce onurlu mesleği seçerken beni hiç kimsenin boyunduruğu altına alamayacağını biliyordum ve nitekim de öyle oldu.
 
Avukatlık mesleğimi icra ederken hiçbir dosyayı gözümde 1-0 mağlup görmedim. Her zaman her dosyada yapılabilecek savunulabilecek hukuki yardımlarımızın olabileceğini gördüm ve bu uğurda elimden gelen hukuki gayreti gösterdim ve her zaman da göstereceğim. Aldığım dosyalarda elimden gelen son çareleri de kullanmışımdır hukuk adına. Her zaman haklı ve haksız yönlerini müvekkillerime izah etmişimdir. Küçüklükten beri haksızlıklara adaletsizliklere tahammül edemediğim için bu mesleği tercih ettim ve bu konuda kendimi çok çok şanslı hissediyorum ki Türk adalet sisteminde benim de imzam olduğu için.

Uzun yıllar bu mücadelenin içine girebilmek için yılmadan kendi şahsi mücadelemi verdim.Ve şu an yargı sistemimizde mazlumları korumak için elimden geleni hukuk bilgimi sonuna kadar kullanacağım .
Adalet mülkün temelidir sözü ile adaletin yılmaz bekçileri tüm meslektaşlarımın 5 Nisan Avukatlar gününü kutluyorum.
 
AVUKAT NEVİN ÖMEROĞLU DEMİREL
(İSTANBUL BAROSU)
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat